ADVENT ZAGREB 2024.

Nakon uspješno provedenog prošlogodišnjeg Adventa 2023. i ove godine, u zajedničkoj koordinaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba, Prirode Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga d.o.o. – podružnice Tržnice Zagreb, započinju pripreme za ovogodišnji Advent Zagreb 2024. Novost ovogodišnjeg Adventa je mogućnost organiziranja adventskih manifestacija na zagrebačkim tržnicama.

ADVENT ZAGREB 2024. započet će 30. studenog 2024. i trajati do 7. siječnja 2025., a sve lokacije će moći raditi i nekoliko dana prije službenog otvorenja. Razdoblje zagrijavanja tzv. „Warm up“-a počet će 27. studenog i trajati do 30. studenog. Svrha je omogućiti pružanje usluga par dana prije službenog početka Adventa, kao pripremu za rad. Tek nakon svečanog otvorenja u subotu 30. prosinca, lokacije će zasjati u punom sjaju te započeti s koncertima i kulturnim programima.

Poziv-za-nadmetanje-Advent-2024

Radi lakšeg snalaženja, pogotovo iz razloga što svim površinama koje su ponuđene za Advent 2024., upravljaju različite institucije – Grad Zagreb, Priroda Grada Zagreba i Zagrebački holding d.o.o. – podružnice Tržnice Zagreb, a i mogućnosti traženja financijske potpore od Turističke zajednice grada Zagreba, objavljujemo sve potrebne informacije i linkove na kojima se nalaze natječaji i pozivi vezani uz Advent Zagreb 2024.

Ističemo da se ponude podnose zaključno s 26. svibnjem 2024. godine
(izuzev prijave za Turističku zajednicu grada Zagreba, kojoj se prijave podnose tek po ishođenju dozvole za korištenje površine)

Organiziranje božićnih manifestacija

Za organiziranje božićnih manifestacija predviđene su lokacije Trg Josipa bana Jelačića, Europski trg –  Ulica Augusta Cesarca, Vlaška ulica – pješačka zona. Za organiziranje božićnih manifestacija u gradskim četvrtima predviđene su lokacije: Maksimir – Kvaternikov trg, Trešnjevka sjever –  Trg Krešimira Ćosića, Trešnjevka jug – Palinovečka ulica, Stenjevec –  Trg Ivana Kukuljevića, Podsusused – Vrapče –  Park 101. brigade Hrvatske vojske, Gornja Dubrava – Park dubravskih branitelja, Sesevete –  Trg Dragutina Domjanića / Ninska ulica, Novi Zagreb – istok – Trg Ivana Meštrovića, Novi Zagreb – zapad – Trg Ane Rukavine, Podsljeme – Žičara, Brezovica – kod igrališta.

Ove lokacije dodjeljuju se na temelju najbolje ocijenjenog cjelokupnog programa manifestacije, a sukladno kriterijima propisanim u javnom natječaju.

Sve informacije o načinu prijave nalaze se na linku   , a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151, ili putem elektronske pošte na adresu turizam@zagreb.hr radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

Prigodna prodaja i ugostiteljske usluge

Za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge, predviđene su lokacije Trg bana Josipa Jelačića (zapadno od Sata), Gajeva ulica, Bogovićeva ulica.

Ove lokacije se dodjeljuju na temelju nadmetanja, odnosno najpovoljnije ponude.

Sve informacije o načinu prijave nalaze se na linku   , a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151, ili putem elektronske pošte na adresu turizam@zagreb.hr radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

Dodjela koncesijskog odobrenja u gradskim parkovima

Za dodjelu koncesijskog odobrenja za organizaciju i provedbu prigodnog božićnog i ovogodišnjeg programa i obavljanja prigodne trgovačke i ugostiteljske djelatnosti predviđeni su park na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, park na Trgu Josipa Jurja Strossmayera i park na Trgu kralja Tomislava.

Sve informacije o načinu prijave nalaze se na linku:

https://park-maksimir.hr/poziv-za-nadmetanje-advent-2024/, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 01/2320-460, radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

Financijska potpora Turističke zajednice grada Zagreba

Kao i prijašnjih godine, oni koji žele mogu se prijaviti za potporu u Turističkoj zajednici grada Zagreba, a sve informacije o uvjetima i maksimalnom mogućem iznosu po lokaciji nalaze se na linku. Nakon što Grad Zagreb i Priroda Grada Zagreba odobre korištenje javne površine, korisnici se mogu prijaviti za sredstva Turističke zajednice grada Zagreba, nakon čega će proći posebnu evaluaciju.  Potpora će se temeljiti isključivo na kulturno zabavnom programu, prigodnom uređenju lokacije te doprinosu temi i održivost.

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori Advent