Atletski klub Maksimir u vrhu je hrvatskog cestovnog i planinskog dugoprugaškog trčanja, veteranske stadionske atletike i brzog hodanja.

U proljeće 2015. godine AK Maksimir pokrenuo je novi sportski događaj pod nazivom Maksimirski minus zwei cener u prikladnom ambijentu koji je u skladu s imenom kluba. Naravno, radi se o parku Maksimir i njegovim stazama uvijek dostupnim i rado posjećenim. Oni kojima je trčanje u prirodi užitak, ovo je pravi događaj za iskušavanje svojih mogućnosti.

Zašto baš MZ (Minus Zwei)?

Kros je oduvijek bio dužine 8 km, a sukladno najmodernijem trendu cener utrka, evo i cenera koji to nije!

Na prvom izdanju utrke prikupljenim sredstvima i u suradnji s Parkom Maksimir nabavljeno je i postavljeno  previjalište za bebe u sklopu Parka Maksimir, a prvi pobjednici bili su Vedran Krčadinac iz AK Sljeme i Sanja Đapić Štriga iz MK Velika Gorica.

U AK Maksimir svoje mjesto mogu naći svi, od atletičara početnika, više ili manje naprednih, do ultramaratonke Marije Vrajić u samom svjetskom vrhu.

Utrka Maksimirski minus zwei cener u parku Maksimir odvija se u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i Domom zdravlja Zagreb – Centar.

Kontakti:

Atletski klub Maksimir
Treće Poljanice 1
cestovno i planinsko trčanje:
Ante Blažanin 099 2922714
brzo hodanje:
Želimir Haubrih 098 403 945
informacije o natjecanjima i radu kluba:
Neven Kovačev 091 799 6557