Veleposlanstvo Švedske i Švedski Poslovni Klub (SBC) će u subotu, 15. lipnja, na livadi kod Vidikovca u Parku Maksimir organizirati proslavu švedskog blagdana Midsommar pod nazivom ’’Švedski doček ljeta’’.

Proslava započinje u 15 h uz kavu i švedske kolače (FIKA), nakon čega slijedi program za djecu od 3+ godine koji se sastoji od radionice izrade vjenčića za glavu od cvijeća, bojanja drvenih švedskih konjića, čitanja švedskih knjiga za djecu, te plesanja oko stupa s cvijećem na tradicionalne švedske pjesme.

Radionice za djecu su besplatne, no broj sudionika je ograničen, pa molimo zainteresirane da se prijave za sudjelovanje najkasnije do 10.06. na lidija.skarica@gov.se

Nakon dječjeg programa slijedi natječaj u ploggingu – novom fitness trendu koji potječe iz Švedske, a uključuje sakupljanje smeća u prirodi tijekom joggiranja. Sudjelovati mogu svi zainteresirani, a prijaviti se možete na http://www.trcanje.hr/prijave-za-sudjelovanje-plogging/

Večernji program uključuje chillanje na Midsommar pikniku uz švedsku glazbu, te projekciju filma Mamma Mia! Here we go again, tijekom koje vas pozivamo na ples i pjevanje uz vječne ABBA hitove.

Partneri projekta su Mali plac / Little Market i Mali piknik / Little Picnic, koji će za ovu prigodu imati posebnu švedsku notu. Kao i uvijek na svojim događanjima, dio dekica za piknik osigurat će organizatori, no potičemo uzvanike da ponesu i svoje kako ih ne bi manjkalo.

Lokalni OPG-ovi s Malog Placa nudit će pregršt eko proizvoda na prodaju tijekom cijelog večernjeg eventa.

Ostali partneri projekta su Javna ustanova Maksimir i Trčaona.

Moderatorica programa je Ida Prester.

Dočekajmo ljeto zajedno u Maksimiru!