Nakon školskih praznika, park Maksimir postaje učionica na otvorenome. Željni druženja i boravka u prirodi brojne zagrebačke škole kreću u Maksimir. A što Javna ustanova – Maksimir u zelenoj učionici Zagreba uči najmlađe?

U bogatoj i raznolikoj lepezi edukativnih programa parka Maksimir svako dijete će pronaći aktivnosti koje ga zanimaju, a mi posebno izdvajamo radionice Godišnja doba, Vode i Potraga za blagom. Radionica Godišnja doba namijenjena je prvenstveno djeci 1. i 2. razreda osnovne škole koja na interaktivan način uče o promjenama u prirodi koja donose godišnja doba te opisuju i prepoznaju najčešće vrste proljetnica koje krase park Maksimir. Djeci između 3. i 6. razreda namijenjena je radionica Vode u kojoj uče prepoznavati tipove slatkovodnih ekosustava i njihove glavne značajke na maksimirskim jezerima i potocima. Za one najznatiželjnije male ljubitelje prirode tu je program Potraga za blagom za djecu 3. razreda gdje djeca koristeći se znakovima iz prirode i kompasom pronalaze put do skrivenog blaga.

Vizija Javne ustanove Maksimir za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba je potaknuti građane da budu spremni sudjelovati i raditi u smjeru postizanja i održavanja ravnoteže između kvalitete života i kvalitete okoliša i prirode u cijelosti.

Osnovni cilj edukativnih programa je razvoj pojedinaca u smislu zaštite prirode i okoliša. Iz osnovnog cilja proizlaze neki opći ciljevi: bogaćenje iskustva djeteta, podizanje opće razine znanja o važnosti očuvane prirode, izgradnja pozitivnih sustava vrijednosti prema okolišu, osposobljavanje učenika za kritičko mišljenje, buđenje zainteresiranosti za čuvanje okoliša te prenošenje odgovornosti na obitelj i širu zajednicu.

Boravak u prirodi uz igru i učenje, ima li što bolje od toga?

Dođite u Park Maksimir i uživajte u urbanoj prirodi u centru grada. I zajedno sa nama budite maksimalno na strani prirode.