U Zagrebu, 9. i 10.  rujna 2021. godine održana je međunarodna konferencija Gradski prozori u prirodu u organizaciji Javne ustanove Maksimir za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba sa željom da se zainteresira javnost te osigura razmjena znanja i iskustava stručnjaka na temu očuvanja prirode, unaprijeđenja urbane bioraznolikosti i razvoja zelene infrastrukture.

Nakon predstavljenih 39 radova i 23 posterska izlaganja, s ponosom možemo reći da smo uspješno predstavili neke trenutne principe i trendove u očuvanju prirode te upravljanju zaštićenim područjima, prvenstveno parkom Maksimir i Značajnim krajobrazom Savica. Također, možemo reći da se trudimo predstavljati sve zacrtane aktivnosti koje provodimo i koje planiramo provoditi kao Ustanova koja upravlja zaštićenim područjima Grada Zagreba.

Projektom Gradski prozori u prirodu zaista se stvaraju preduvjeti uspostavljanja proaktivne i multifunkcionalne mreže zelene infrastrukture kojom se razvija i unaprjeđuje sustav održivog upravljanja prirodom.