Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode Javna ustanova Maksimir za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja organiziraju sutra 20. svibnja na glavnom ulazu u park Maksimir od 14:00 do 19:00 sati edukativno-informativno događanje za posjetitelje.

Posjetitelji će imati priliku saznati tko gmiže po parku Maksimir, upoznati se s maksimirskim letačima i maksimirskim zmajevima, te se upoznati sa radom nacionalnih parkova, parkova prirode i ustanova za zaštićena područja.

Za najznatiželjinije posjetitelje održat će se interaktivna nagradna igra Uhvati biološku raznolikost i Bio blitz-potraga za stranim biljnim vrstama. Također, saznat ćemo i pobjednika maksimirskog foto natječaja, jer će posjetitelji tijekom cijelog događanja imati priliku glasovati.

Najmlađi posjetitelji će moći sudjelovati u radionici mali maksimirski rendžeri te uživati u „Diverterra“ – radionicama u virtualnoj stvarnosti, te uživati u mnogobrojnim edukativnim programima i sadržajima.

Događanjem se želi uz edukativne sadržaje, vođene ture, radionice i izložbe educirati posjetitelje o važnosti očuvanja bioraznolikosti.

Vidimo se sutra u parku Maksimir.