Uključite se!

Uključite se u maksimirsko foto natjecanje. Ionako provodite puno vremena u Maksimiru s fotoaparatom/mobitelom u ruci. Prokopajte po diskovima i izaberite najdraže fotografije ili izađite ususret proljeću i novim motivima te se uključite u natjecanje za naj fotografiju Maksimira.

Možete sudjelovati u bilo koliko kategorija ili u svima, no za sudjelovanje izaberite samo jednu fotografiju po kategoriji (najviše 10 fotografija po autoru). Kategorije su: Životinje, Biljke, Gljive, Kulturna baština, Godišnja doba, Noć, Jezera i potoci, Livade, Kiša, Šuma. Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je samo poslati mail na adresu lana.jelic@park-maksimir.hr u kojem su priložene fotografije u .jpeg formatu u rezoluciji minimalno 3840×2160, 4K, 300mpi te vaše ime i prezime uz naslov maila: prijava na foto natjecanje. Fotografije je nužno imenovati na način: kategorija_vaše ime i prezime (npr. bioraznolikost_Ivan Horvat). Kako bi sudjelovali u natjecanju svoje fotografije možete poslati najkasnije do 01. svibnja 2022. godine.

Pravila su da sve fotografije budu iz parka Maksimir  (a ne npr iz Zoološkog vrta grada Zagreba). Sve fotografije moraju biti u horizontalnoj (landscape) orjentaciji. Izbor za pobjednika u kategorijama provodit će žiri Javne ustanove – Maksimir koji također godinama fotografira Maksimir i ima istančan ukus za ljepote Maksimira.

Pobjedničke fotografije iz svake kategorije biti će dio izložbe velikih formata koja će se održati u parku Maksimir. Svi autori pobjedničkih fotografija nakon izložbe mogu uzeti veliki format svoje fotografije, a mogu ga i pokloniti Javnoj ustanovi za daljnje izložbe.

Među pobjedničkim fotografijama tjekom izložbe organizirat ćemo izbor za Naj fotografiju Maksimira, a odluku ćemo prepustiti posjetiteljima izložbe. Pobjednička fotografija će uz suglasnost autora krasiti našu web/fb stranicu godinu dana.  Autora naj fotografije kao i druge pobjedničke autore očekuju poklon paketi Javne ustanove – Maksimir.

Sve pristigle fotografije biti će objavljene na webu Javne ustanove – Maksimir u rubrici Maksimir foto natjecanje. Sudjelovanjem u natjecanju svi autori zadržavaju autorska prava, a Javna ustanova – Maksimir ima pravo korištenja i obrade fotografija bez naknade autorima. Slanjem fotografija autori pristaju na ove uvjete.