LIVADA ZAGREBAČKE FILHARMONIJE

U četvrtak, 29.9.2022. Zagrebačka filharmonija je dobila svoje počasno mjesto u parku Maksimir – Livadu Zagrebačke filharmonije.
“Umjetnost uvijek nađe put do publike, jer bez nje ne može. Stvorena je da dijeli svoj sadržaj i da bude inspiracija drugim umjetničkim djelima. Umjetnost jednostavno nije moguće zaključati. Ona može promijeniti oblike, ali zauvijek ostaje. Upravo zato nadahnjuje.”   Tim riječima je Zagrebačka filharmonija pokrenula niz koncerata na livadama parka Maksimir u vrijeme korone i otvorila pozornice pod otvorenim nebom na radost izvođača i publike.
Kao zahvala za tu gestu, Javna ustanova Maksimir za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba nazvala je jednu od tih livada njihovim imenom, a Zagrebačka filharmonija će nastavljati muzicirati u najljepšim plućima grada Zagreba.
Livadu su otvorili V.D. ravnateljica Javne ustanove Maksimir za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba Nika Dolenc, V.D. ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch i šef dirigent Dawid Runtz.