Datum; 23.4.2019.
Vrijeme: 10:30 – 13:30
Mjesto radnje: kapelica sv. Jurja i livada uz kapelicu

Javna ustanova Maksimir poziva na Jurjevo i svečano otvorenje igara na otvorenome u parku Maksimir koje će se održati od 10:30 do 13:30 sati kod kapelice sv. Jurja i livadi pokraj kapelice, povodom obilježavanja narodnog blagdana svetog Jurja.
Proljeće kao godišnje doba ima svoju simboliku – to je doba buđenja, novih početaka, zelenila i novog života. Proljetno zelenilo i cvjetne livade mame da izađemo iz svojih domova i uživamo u blagodatima prirode. Stoga Vas pozivamo da ih svim svojim osjetilima doživite u parku Maksimir, spomeniku parkovne arhitekture koji više od 220 godina poziva građane i sve njegove posjetitelje na odmor, šetnju i uživanje u njegovim ljepotama.
Na simboličan način obilježit ćemo Jurjevo uz brojne igre i aktivnosti na otvorenom za sve dobne skupine, a svi zainteresirani moći će na taj dan doživjeti unutrašnjost skrivenog bisera u parku Maksimir. Vrata kapelice svetog Jurja u parku Maksimir biti će otvorena od 10:30 – 13:30 sati.
Ova mala neogotička kapelica sagrađena je između 1862. i 1864. godine na mjestu nekadašnjeg Narodnog hrama. U sklopu dana otvorenih vrata građani će dobiti priliku pogledati unutrašnjost kapelice, koja je skrivena u hladovini stoljetnih krošanja maksimirskih starosjedioca te je danas rijetko u funkciji.

Pridružite nam se!

Jurjevo-u-parku-Maksimir