„Za izlaganje nove skulpture odabrao sam Maksimir jer su u njemu odrastale brojne generacije. Park je na neki način arhiv dječjih uspomena. Ova skulptura je svojevrstan hommage prošlom vremenu, djetinjstvu i emocijama koje se aktiviraju kroz sjećanja. Doživljaj se ne bazira samo na skulpturi, nego i na ukupnom prostoru i interakciji s prostorom u kojem je skulptura smještena“.

Ovo su riječi umjetnika Hrvoja Dumančića, koji će u četvrtak, 30. rujna 2021. godine u 19 sati u parku Maksimir (pored Vidikovca) održati prezentaciju umjetničkog dijela doktorskog rada pod nazivom ”SKULPTURA NA TEMU KONJA KAO JEDNA USPOMENA IZ DJETINJSTVA”.

Nakon svečanog otvorenja izložbe 30. rujna u 19 sati,  posjetitelji će imati priliku vidjeti skulpturu «Uspomena» u Parku Maksimir  do 31. listopada 2021. godine.

Osnovni motiv Dumančićevog umjetničkog rada su konji i konjička skulptura, također, zaboravljene emocije, ponajprije one iskonske, koje najintenzivnije proživljavamo u doba najranijeg djetinjstva, a koje s vremenom potiskujemo duboko u podsvijest.

Za sve dodatne informacije:

info@dumancic.hr

www.dumancic.hr

https://www.instagram.com/hrvojedumancic/?hl=hr

www.facebook.com/dumancic.hrvoje