Svaka posađena sadnica predstavlja novi život, izvor je čistog zraka i vode za nas i buduće naraštaje.

Javna ustanova – Maksimir organizirala je dana 24. ožujka volontersku akciju pošumljavanja parka Maksimir u kojoj su sudjelovali zaposlenici Hrvatskog Telekoma zajedno s Hrvatskim šumama. Za tu je priliku osigurano 3 tisuće mladica hrasta kitnjaka. Zahvaljujemo dobrim i dragim ljudima iz Hrvatskog telekoma na trudu i angažiranosti. Poruka koju želimo poslati ovakvim akcijama je da svatko treba uložiti napor i dati doprinos brizi za šume, jer često nam se čini kako našu lijepu prirodu i okoliš zapostavljamo. Park Maksimir se prostire na površini od 316 ha i važna je zelena oaza u gradu Zagrebu. Na ovakve akcije, volontiranja i suradnje smo izrazito ponosni.

Još početkom veljače započeli su radovi na obnovi šume u sjevernom dijelu parka Maksimir, a obnova se radi na pomladnim plohama (dijelovi šume u kojima se prirodni pomladak već pojavio, a odgovara šumskom planu uzgoja). U sjevernom dijelu parka Maksimir nalazi se ukupno 27 pomladnih šumskih ploha, a na svim plohama ukupno će biti posađeno 18.760 novih sadnica od kojih se svaka mora primjereno urediti i održavati. Radove izvode Hrvatske šume, u skladu s pravilima šumarske struke i smjernicama Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te u koordinaciji s Gradskim zavodom za zaštitu spomenika kulture i prirode.

Svaka akcija pošumljavanja maksimirske šume puno znači za park Maksimir, a u budućnosti možemo doprinijeti zaustavljanju razornih posljedica klimatskih promjena.

Zato, održavajmo i čuvajmo naš Park.