Djelatnice Javne ustanove – Maksimir sudjelovale su na trodnevnom modularnom treningu Interpretacija i edukacija u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže, koja se održala u JU PP Učka, u razdoblju 06.-08. lipnja 2022.

Trening je dio Programa edukacije djelatnika u zaštiti prirode i provodi se usklopu elementa 2 OPKKprojekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000“ posvećenog edukaciji dionika za upravljanje ekološkom mrežom.

Cilj održavanja ovog trodnevnog modularnog treninga je usvajanje znanja o značenju i ulozi interpretacije i edukacije u upravljanju zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže, upoznavanje s alatima i metodama kao pomoći pri izvođenju interpretacije i edukacije, osposobljavanje za samostalno kreiranje interpretativnih planova, programa i sadržaja te poboljšanje organizacijskih i komunikacijskih vještina u odnosu prema posjetiteljima. Namijenjen je prije svega djelatnicima iz sektora zaštite prirode koji se bave edukacijom i interpretacijom prirodne te kulturne baštine, a kao predavač iz Javne ustanove – Maksimir doprinijela je dr. sc. Biljana Janev Hutinec.