Prekrasan Čipkasti most, koji je u davnim danima krasio park Maksimir, u sklopu projekta Gradski prozori u prirodu vraćen je u park.

Obavljena je rekonstrukcija slapišta na spoju Prvog i Drugog maksimirskog jezera i drvenog mosta nad slapištem (Čipkasti most) te rekonstrukcija vizure na liniji Lavlji most – Vidikovac, čija je osobita kvaliteta u sagledavanju botaničkih vrsta i estetskog doživljaja parka.

Nakon završetka radova i obavljenog tehničkog pregleda Čipkasti most spreman je za korištenje!

Obnovu Čipkastog mosta realizirala je Javna ustanova Maksimir za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba u sklopu projekta Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II) kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu programa Promicanje održivog razvoja prirodne baštine.

Korisnik projekta je Grad Zagreb, a partneri na projektu su osim Javne ustanove Maksimir za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba i Udruga Biom, Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR te Udruga Vjetar u leđa, a suradnik na projektu je Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba.