Početna stranica
Kako do nas?
Novosti
Kalendar događanja
Foto galerija
Korisni linkovi
Interaktivna karta Maksimira
Kontakti
 
 
Kako do nas?
O nama O Paku Kulturna baština Prirodna baština Ponuda Parka
 

 

 
 

KAKO DO NAS?

Kliknite za uvećanje!
Automobilom

Ako dolazite u Zagreb iz smjera zapada (Ljubljana, Bregana, Krapina) za dolazak u park Maksimir krećite se Ljubljanskom avenijom u smjeru istoka, zatim Slavonskom avenijom do skretanja za Heinzelovu ulicu (raskrižje s Radničkom cestom). Nakon skretanja u Heinzelovu ulicu, idite Heinzelovom do skretanja za ulicu Donje Svetice, skrenite desno te ulicom Donje Svetice nastavite vožnju pravo i prije petog semafora skrenite desno na javno parkiralište koje se nalazi neposredno prije raskrižja ulice Donje Svetice s Maksimirskom i Bukovačkom cestom.

Ako dolazite u Zagreb iz smjera juga (Split, Rijeka, Karlovac) za dolazak u park Maksimir krećite se Jadranskom avenijom u smjeru sjevera. Nakon dolaska do rotora skrenite u Aveniju Dubrovnik (Novi Zagreb, Velesajam). Avenijom Dubrovnik vozite se do novog rotora kod naselja Utrine (Getro) i nastavite vožnju do Mosta Mladosti, Avenijom Marina Držića. Na raskrižju Avenije Marina Držića sa Slavonskom avenijom (prije Autobusnog kolodvora) skrenite desno u smjeru istoka. Zatim, nastavite vožnju Slavonskom avenijom do lijevog skretanja za ulicu Donje Svetice (četvrti semafor lijevo) te nastavite vožnju pravo ulicom Donje Svetice do javnog parkirališta koje se nalazi desno neposredno prije raskrižja ulice Donje Svetice s Maksimirskom i Bukovačkom cestom.

Ako dolazite u Zagreb iz smjera istoka (Slavonski Brod, Varaždin) za dolazak u park Maksimir krećite se Slavonskom avenijom u smjeru zapada. Na raskrižju s Heinzelovom ulicom i Radničkom cestom skrenite u Heinzelovu ulicu u smjeru centra. Zatim nastavite vožnju Heinzelovom ulicom do desnog skretanja za ulicu Donje Svetice te nastavite vožnju pravo ulicom Donje Svetice i prije petog semafora skrenite desno na javno parkiralište koje se nalazi neposredno prije raskrižja ulice Donje Svetice s Maksimirskom i Bukovačkom cestom.

 

Javni prijevoz

http://www.zet.hr/

AUTOBUS

TRAMVAJ

S terminala Črnomerec prema parku Maksimir vozi tramvaj na liniji broj 11. Izlazna postaja je »Bukovačka« na Maksimirskoj cesti koja se nalazi iza raskrižja Maksimirske ceste s ulicom Donje Svetice i Bukovačkom cestom

S terminala Ljubljanica prema parku Maksimir vozi tramvaj na liniji broj 12. Izlazna postaja je »Bukovačka« na Maksimirskoj cesti koja se nalazi iza raskrižja Maksimirske ceste s ulicom Donje Svetice i Bukovačkom cestom

S terminala Savski most prema parku Maksimir voze tramvaji na liniji broj 4 i 7. Izlazna postaja je Bukovačka na Maksimirskoj cesti koja se nalazi iza raskrižja Maksimirske ceste s ulicom Donje Svetice i Bukovačkom cestom

Ako se nalazite u centru grada s Trga bana Josipa Jelačića za dolazak u park Maksimir koristite tramvajske linije broj 11 i 12 u smjeru istoka.

Ako se nalazite u blizini Autobusnog kolodvora za dolazak u park Maksimir koristite tramvajsku liniju broj 7 u smjeru sjevera.

Ako se nalazite u blizini Željezničkog kolodvora za dolazak u park Maksimir koristite tramvajsku liniju broj 4 u smjeru istoka.

 

Parkirališta

Najveće javno parkiralište nalazi se u blizini zapadne tribine Dinamovog stadiona. Do parkirališta se može doći iz smjera Donjih Svetica tako da se neposredno prije raskrižja ulice Donje Svetice s Maksimirskom cestom iza autobusne stanice skrene desno na nogostup (spušteni rinzol). Parking se naplaćuje po tarifi treće zone.

 
 
e-razglednice
 
Igre i zabava
 
Maksimir u medijima
   
         
Na vrh stranice
   
Javna ustanova – Maksimir, Maksimirski perivoj 1
HR-10000 Zagreb, tel.: ++385 (0)1 2320 460, fax: ++385 (0)1 2320 461
e-mail: park-maksimir@park-maksimir.hr